Broodpudding

ingrediënten 

  • 350 gram oud brood wit/bruin
  • 500 ml melk
  • 150 gram bruine suiker
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel vanille pudding poeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 ml witte rum
  • 75 gram rozijnen

werkwijze

Breng de rum met de rozijnen aan de kook en laat de rozijnen er in weken.

Verwarm de melk tot het kookpunt, los de suiker er in op. Doe het brood in kleine stukjes, giet de warme melk erover heen. Plet met een vork in het mengsel. kluts de eieren met de vanille poeder en kaneel , voeg dit en de rozijnen (afgegoten) bij het brood mengsel. en meng door elkaar.

Giet alles in een beboterde (of bakpapier) bakvorm.

verwarm de oven op 180 °c  en bak de broodpudding gedurende 50 min.

 

Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster .

 

wil je een leuke afwerking, smelt chocolade en garneer 

 

Smakelijk


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.