Wafels op grootmoederwijze

Bewaar Wafels

 Moemoe haar recept!

Moemoe bakte vroeger heel graag en met de nodige liefde.

Elke verjaardag was er wel beertjes cake als geschenkje voor de kleinkinderen. En haar wafels waren een groot succes. je kan deze ook vrij lang bewaren in een afgesloten doos uiteraard. en ze zijn handig om mee naar school te nemen als !

Graag deel ik dan ook haar recept met jullie.

 

Ingrediënten:

500 gram zelf rijzende bloem,

250 gram fijne suiker,

250 gram boter,

1 eetlepel zonnebloem olie,

5 eieren,

100 ml. spuitwater,

2 x zakje vanille suiker of honing.

 

De uitvoering:

klop het eiwit stijf,en zet even opzei. Meng met de mixer de eierdooiers, de suikers, de boter, olie. Zeef de bloem en klop deze geleidelijk onder het beslag. het eiwit wordt als laatste samen met het spuitwater onder het beslag geschept ( niet meer mixen) 

Je ziet nu een zeer luchtig beslag deze zet je 2 uur in de koeling .

***TIP van de Moemoe***  maak het beslag een dag op voorhand

en laat het een nacht in de kelder of koele plek (geen ijskast) rusten.

 

daarna kan je de wafels beginnen bakken

 gebruik een ingevet wafelijzer.

laat ze afkoelen op een rooster alvorens deze in de bewaardoos te stoppen

 

Ook heerlijke met toppings zoals; confituur, stukjes fruit, choco, slagroom

 

Smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.