Donuts

Donuts in eigen creaties decoreren

Ongeveer 10 st.

Ingrediënten

275 g bloem

4 g gist

120 ml melk

1 ei

30 g suiker

40 g roomboter

snufje zout

uitstekers rond, klein en groot

zonnebloemolie, om in te frituren

keukenpapier

 

 

Instructies

Zeef de bloem en meng de gist er doorheen. Verwarm de melk tot het lauwwarm is. Voeg de melk bij het bloemmengsel en voeg ook de overige ingrediënten toe. Kneed het deeg goed door. Dek de kom af met plasticfolie of een theedoek en laat op kamertemperatuur 1,5 tot 2 uur rijzen of tot het in omvang is verdubbeld.

Bestuif het werkblad ruim met bloem, stort het deeg hierop en kneed het kort door om de lucht eruit te krijgen. Laat 10 minuten rusten.

Rol het deeg uit tot 1 tot 1,5 cm dikte. Steek met de grote uitsteker de donuts uit en steek met de kleine uitsteker een gat uit het midden. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de donuts weer minimaal 30 minuten rijzen tot ze zijn verdubbeld in volume.

Verhit de zonnebloemolie in de frituurpan of in een diepe pan tot 180 °C. Bak de donuts goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.

Decoreren 

benodigdheden hiervoor;

 

glazuur / icing

smelt chocolade

dip drip vloeibare fondant 

chocolade ganache

speculaas pasta

muizenkorrels van chocolade of suiker 

gekleurde deco parels 

kom gerust een kijkje nemen in mijn thuis shop ik heb veel dingen in de aanbieding die  niet mee in de webshop staan.

 

Decoreren

Wanneer de donuts zijn afgekoeld begint het echt leuke werk: donuts versieren! Versier ze eerst met een laagje glazuur. Je kunt het donut glazuur elke kleur geven met voedingskleurstoffen van Wilton of FunCakes. Of dip de donuts in gesmolten gekleurde candy melts. Om chocolade donuts te maken dip je de donuts in gesmolten chocolade melts. Om de donuts af te maken versier je ze met strooisels of suikerdecoraties. Je kunt donuts in veel verschillende thema’s versieren. Maak bijvoorbeeld blauwe of roze donuts voor een babyshower. Of gebruik de donuts als basis voor het maken van dieren donuts zoals flamingo donuts, alpaca donuts of unicorn donuts.

Wil je het gewoon simpel houden, dep de nog warme donuts in ruwe suiker.

Veel plezier & smakelijk

Foto's van jullie creaties !

Insturen van foto kan via mail.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.